Jutarnja temperatura
Utorak

min 14°C
max 21°C
Utorak,18.09.2018.
Srijeda
jutarnja 13°C
dnevna 26°C
noć 15°C
Srijeda,19.09.2018.
Četvrtak
jutarnja 15°C
dnevna 26°C
noć 16°C
Četvrtak,20.09.2018.

Izvor podataka: Meteo.hr

Sportski ribnjak

Zadnja izmjena: Srijeda, 09. svibnja 2012.
Osim uzgoja ribe, Ribnjačarstvo Končanica bavi se i pružanjem turističkih usluga. Sportski ribnjak dio je turističko rekreacijske ponude i otvoren je za sve posjetitelje, bilo da su to ribiči, izletnici ili slučajni prolaznici. S obzirom da je ribnjak smješten nedaleko prometnice koja povezuje Končanicu i Velike Zdence, Sportski ribnjak postao je i odmorište za putnike koji prometuju ovuda.

Ribnjak je otvoren 1. svibnja 2011. godine kada ga je posjetilo mnogo ribiča, kako onih lokalnih, tako i iz različitih dijelova Hrvatske. Površina mu je 27 hektara iz kojih se izdiže nekoliko manjih otoka, što ovom pejzažu daje dodatnu atraktivnost i ljepotu. Riblji fond sastoji se od šarana koji čini 85% ukupne ribe , amura, štuke, sivog i bijelog tolstolobika. U ribnjak je pušten i velik broj „kapitalaca“- šarana preko 15 kg težine, a iz godine u godinu plan je povećati količinu ove ribe.

U sklopu ribnjaka nalaze se ugostiteljski objekt , pečenjara i drvene sjenice sa klupama namijenjene ribolovcima, ali i posjetiteljima željnima odmora u tišini i čistoj prirodi. Ribnjak ima i ornitološku vrijednost zbog velikog broja različitih vrsta ptica koje borave na njemu i u njegovoj blizini.

Svi ovi čimbenici, uređen ribnjak, bogat riblji fond i čist okoliš, doveli su do toga da je sportski ribnjak Končanica u kratkom roku postao omiljeno odredište mnogobrojnih ribolovaca i njihovih obitelji. Ukoliko još niste, nadamo se da ćete u skoroj budućnosti posjetiti naš sportski ribnjak i uživati.